top of page
motor-oil-pouring-car-engine.jpg

OLJESKIFT

KBK oljeskift

Hvor ofte du bør skifte olje på bilen avhenger av kjøremønsteret ditt, kjøreforhold og motorens tilstand. Om du følger serviceintervallene dine, skal oljen ideelt sett holde seg fin til neste service, men det kan allikevel være lurt å skifte ut oljen en gang i året.

Enhver bensin- eller dieselmotor vil forbruke noe olje over tid. Dette er et tegn på at all mekanikken som trenger smøring, får det den trenger. Det vil også si at olje må skiftes og fylles på for ikke å forringe motoren.

Svart bakgrunn med indre skygge 7.jpg

Hvor ofte bør du skifte olje?

Om du følger ditt serviceprogram, skal oljen ideelt sett holde seg fin til neste service. Det er allikevel mange som velger å skifte olje en gang i året. Hvor ofte du bør skifte kommer som sagt litt an på kjøremønsteret ditt, men også andre variabler som kjøreforhold og motorens tilstand. 

 

Ved mange småturer, køkjøring eller mye kjøring med tung last og henger, kan du med fordel være ekstra observant og skifte årlig. Om du kjører veldig mye og kommer over anbefalt kilometerstand før planlagt service, bør du også investere i et ekstra oljeskift.

 

En tommelfingerregel kan være å få sjekket oljen hver gang du har kjørt 15 000 kilometer.

 

Hvor ofte bør du skifte oljefilteret?

Når du først skifter oljen bør du ta oljefilteret også. Oljefilteret holder oljen ren og da er det liten vits i å starte på nytt med ren olje og et skittent, slitt filter.

 

Velg riktig olje ved oljeskift

Det finnes en lang rekke motoroljer. Dette innebærer også oljer av dårlig kvalitet, og oljer som ikke passer din bil. Disse kan i verste fall kunne skade motoren. Hos et merkeverksted vil du få råd om hvilken olje som passer best til din bil, og KBK benytter alltid den oljen produsenten anbefaler. Slik unngår du unødvendig slitasje på motoren din. Det samme gjelder dersom du må skifte olje på girkassen.

 

La KBK skifte olje på bilen!

OLJESKIFT HOS KBK

bottom of page